TIALTA AS utvikler moderne sensorprodukter som kommuniserer med en samlet, dynamisk og real-time monitoreringsplattform til oppdrettsnæringen. Dette skal hjelpe oppdrettsnæringen med å effektivisere sine driftsoperasjoner med enkel og pålitelig overvåking, samt gi muligheter for automatisering av sine arbeidsprosesser.

Utviklet av Sensorfabrikken og TIALTA

Vår sensorer er basert på nyeste teknologi og benytter seg av åpne, sikre og svært effektive standarder for kommunikasjon.
Sensorene snakker direkte med vår plattform i skyen og utfordringer som for eksempel brannmurer som hindrer datatrafikk er noe man ikke trenger å tenke på.
Det er mange valgmuligheter for å få sendt data til vår plattform. Man kan bruke den internettforbindelsen man har fra før, eller man kan koble seg opp via mobilt modem. Uansett hvilken måte man velger vil data være tilgjengelig «real-time».

Vi bygger våre egne komponenter som sensorene kobles til. Disse er stabile, raske og meget strøm effektive. Eksempelvis er oppstartstid på dette utstyret ca. 3 sekunder. Vi har bevisst unngått «PC» baserte kontrollere for å oppnå langt bedre stabilitet.

Sensor på værstasjon

Vår Gateway (tilkoblingsenhet) støtter mange type sensorer. Vi har fokus på at våre kunder skal kunne velge de sensorene de selv ønsker, eller benytte seg av sensorer de allerede eier. Ønsker man for eksempel å kjøpe nye miljøstasjoner kan vi enkelt tilpasse løsningen slik at sensorer man allerede har kjøpt kan benyttes sammen med de nye.

Det er viktig for oss at våre kunder skal kunne ha all data samlet på ett og samme sted. På den måten vil de ha optimale muligheter for blant annet varslinger, rapportering og analyse av innsamlet data fra de sensorene de har i drift.

Våre leveranser består i dag av blant annet sensorer som måler avstand, oksygen, salinitet, vind, strøm i havet, strømeffekt/spenning, PH verdi og trykk.